Dagbok

För att minnas Emelie, min dotter.

Söndag den 5 november 2017

Emelie!
Idag var jag vid din grav en stund för att göra den vacker men mest för att vara nära dig, tänka och minnas dig. På tisdag är det 22 år sedan som du, vad jag tror, egentligen inte hade tänkt att livet skulle ta slut så som det gjorde. Din pappa, din bror och jag, din mamma kommer alltid att minnas vår fantastiska, sprudlande och modiga tjej. Men tyvärr blev det kanske ditt övermod som tog dig från oss. Kram min lilla ängel!

Torsdagen den 7 november 2013

 Idag är det 18 år sedan hon dog. När Emelie hade dött blev jag ofta arg när föräldrar klagade på sina barn. Jag kunde säga saker som
-Tyst med dig! Ditt barn lever, var glad att det inte ligger i graven utan i sin säng osv. Idag reagerar jag fortfarande när föräldrar klagar på att de inte hinner med sig själva eller säger att det var bättre förr. Jag vet med mig att jag gjorde likadant när Emelie levde. Men det ska inte behövas att ditt barn dör för att du ska förstå hur glad och tacksam du bör vara över att du har ditt/dina barn.
Nu ska jag strax sätta mig i bilen för att åka till Emelies grav i Torpa med blommor och en ny ljuslykta!

Alla Helgons dag 2012

Igår den 2 november var vi vid din grav i Torpa. Din pappa hade redan varit där, gjort fint med bukett och tänt ljus i den vita lyktan. Jag bäddade med lite mer granris, la ditt ett vackert hjärta med en rosa ros och tände ljus i en svart gammal lykta som jag hade tagit med. Kunde inte hitta den lilla fågeln som du fick vid din födelsedag men ska fråga din pappa om han vet var den är. Pratade lite med Birgitta, Maj och Rune från Tranberga. De kom samtidigt som oss. Sedan satt vi inne i kyrkan och fikade och mindes. Jag mindes massor från ditt dop och tillsammans mindes vi din begravning för 17 år sedan. Kan inte fatta vad tiden rinner iväg. Puss & kram från mamma!

Fredagen den 24 februari 2012

Emelie!
Idag är det 32 år och 1 månad sedan du satt här i mitt knä för första gången. Du må tro att jag saknar dig!
mamma

Söndagen den 6 november 2011

6 november 2011 Idag fick jag det här brevet av Emelie's klasskamrat/lekkamrat/kompis Linda Gylesjö.
Tack kära Linda

Hej Ninnie
här kommer brevet som jag skrev efter Emelies bortgång.
Svenskan är som den är men det är en 16 årings ord, ord i tankar och minne. jag visste precis var jag hade det någonstans. har flera gånger tagit fram det och läst och tänkt. många extra tankar till dig /er i dessa dagar. ska ni till Torpa någonting?
 kram Linda

Emelie Edheimer, Min vän

  Du bara lämnade oss alla vänner och familj. Inte ett ord du bara försvann.

Jag har svårt att fatta att du inte längre finns, men du kommer alltid att finnas hos mig ändå.

När jag kom hem från skolan och fick veta att du inte längre fanns. Jag fick inte fram ett enda vettigt ord. Va det sant???? Jag hade svårt att fatta, fattade inte, inte någonting.

 

Nu har det gått några veckor och jag har börjat förstå att du inte längre finns, men inte varför. Jag bär på ett stort frågetecken och det tror jag många gör.

Alla mina tankar snurrar omkring. Alla de gånger vi red, badade i dammen. När vi gjorde chips men de gick knappt att äta. Vi plockade kantareller i skogen som din mamma stekte så vi kunde äta nystekta kantareller.

Vi pratade mycket en hel del om små och stora problem men aldrig sa du något som SÅ stora.

Vi har haft mycket kul tillsammans och det fanns mycket tid kvar. Men vinden kom och du följde med den bort. Alla vi som kände dig har en sak gemensamt: minnena av dig och saknaden efter dig. Varför bara 16?

 

Sov sött ! Din vän Linda G

 

 

  Att skriva den här sidan är svårt, men jag måste berätta om Emelie så att vi inte glömmer henne. Hon är ständigt i mina tankar,  en sorgsen fundersam ängel som svävar omkring oss och kollar in vad vi gör. I nuvarande gästrum, som byggdes för att bli hennes rum, finns ännu känslan av  Emelie kvar. Ridkavajen, dockorna från hela världen och hennes gosedjur har fortfarande Emeliedoft.

Those we love
don´t go away
They walk beside
us every day

Den 25 januari 1980 kom Emelie till Sverige från Brasilien. Då var hon 7 månader. Här sitter jag alldeles rörd med Emelie i knäet på Arlanda flygplats. Jakob står intill och tittar förundrat, då var han fyra år.
En liten ängel hade landat.

Det var 30- i Stockholm, i Brasilien var det 30+. Vi fick linda in henne i en filt när vi gick ut till bilen. Vi åkte först till Ulla. Emelie tittade storögt på alla och brydde sig inte om vem som bar på henne. Efter vår första natt tillsammans kunde jag inte lämna henne. Så fort jag gick ifrån henne grät hon, ingen annan fick bära henne. Det dröjde flera månader innan jag kunde gå ifrån henne.

Emelie och jag i Näs på midsommardagen 1980.

Detta kort är från julen 1981. Jag tror att det är tomten Emelie är lite funderande över. 
 Klänningen har jag sytt av ett jättefint tyg som Ulla hade köpt någonstans i världen. Emelies docka fick en likadan klänning. Det var en Waldorfdocka som Emelie inte tyckte om eftersom den saknade ögon. Då tog hon en tuschpenna och ritade dit två stora svarta ögon. Den och pojkdockan Arbin blev hennes favoritdockor.

 Julen 1982
Emelie visar sin nya docka och docksäng.

Här hoppar Emelie med Dante. De är på ängen i Norrhaga.

På hopptävling i Tångarp, Ydre.

Detta är Emelies grav. Det var hennes bror Jakob som tyckte att gravstenen skulle se ut så här. Gravbilden föreställer Emelie på hästen Dantes rygg. Förlagan är gjord efter ett foto. Dante som var en brun New Forest var Emelies älsklingshäst. Tyvärr syns de inte här. Jag ska försöka ta ett bättre foto nästa gång jag besöker graven på Torpa kyrkogård.

Jag hittade en bild på graven där man tydligare kan se Emelie på sin häst Dante. Fotot är från Emelies födelsedag den 11 juni. Då brukar jag åka till graven för att plantera sommarblommor. Det är nog den svåraste planteringen jag gör på ett år.

Emelies grav den 11 juni 2009. Emelie´s trettioårsdag om hon hade fått leva. Blommorna i den stora buketten är från min trädgård.

Söndagen den 6 november 2011

I morgon är det åter igen den sjunde november-årets värsta dag!
Har känt oro och annat som jag inte vet vad det är i flera dagar. Då, för 16 år sedan förlorade vi vår lilla solstråle för alltid. Idag har jag hängt fram din ridkavaj, satt Arbin i finsoffan och tänt ljuset vid ditt foto. Jag älskar dig Emelie, trots att du nog inte alltid förstod det.
Puss & kram
mamma

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Ninnie Edheimer | Svar 06.11.2017 22:14

Kram Birgitta.

Birgitta Alfsdotter | Svar 06.11.2017 17:04

Har läst om din dotter och jag gråter, vet precis vad du gått igenom. Sorgen och saknaden går aldrig över. Men de finns med oss. Ses på måndag.
kram

Charles Jonsson | Svar 29.01.2015 00:34

Tänker på Emelie nästan varje dag, och vet att hon är med mig ibland när jag rider. <3, Med vänlig hälsning, Charles Jonsson

Ninnie 29.01.2015 17:58

Tack Charles!

Ninnie Edheimer | Svar 13.08.2012 20:22

Tack!

therese karlsson | Svar 13.08.2012 19:23

Vi visste inget men blev verkligen berörda av detta! Vi tänker på dig! Kram mickaela alexander therese martin gun-britt göte, nöbbele

Zuzanne | Svar 06.12.2011 22:55

Trots att jag aldrig fick träffa Emelie kan jag inte låta bli att gråta när jag läser här. Önskar att jag hade fått träffa henne

Lena Myhrberg | Svar 08.11.2011 11:20

"Alla människor som älskar mycket får mycket sorg." Och så är det med dig Ninnie. Men jag tror att Emelie vet hur mycket du älskar. Kram från mig.

elisabet | Svar 07.11.2011 15:38

Kära Ninni, så fint det är att läsa om Emelie. Du får så gärna berätta om henne när du vill vid våra träffar. Jag lyssnar gärna. jag blir så rörd när jag läser.

Karoline Ågren | Svar 14.06.2011 13:40

Hon finns alltid i mina tankar, jag älskar henne så mycket, finare vän finns inte. Jag saknar henne så, men precis som du skriver är hon en ängel nu.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.06 | 20:24

Så fin hemsida du har skapat, Ninnie. så trevligt att läsa lite om din uppväxt, din familj, dina hundar och ert vackra hem. Önskar er en härlig sommar! Kram ❣

...
06.06 | 16:30

Hej! Jag har haft öppet idag. Du är välkommen när du vill om du hör av dig innan!😀

...
06.06 | 14:03

Hej Ninni! Har du öppen trädgård på nationaldagen, eller blev det struket pga Corona?

...
23.05 | 23:43

Hej....Är detta foto Tilda på Brink i Björkmossa Virserum????
Då har jag vandrat här många gånger i min barndom och även träffat
Tilda och hennes dotter.....

...
Du gillar den här sidan